torstai 23. helmikuuta 2017

H-hetki alkaa olla käsillä!

Tulevan viikonlopun tai alkuviikon aikana pitäisi Gildan pentujen syntyä 🤗🤗🤗
Tänään laitellaan lasten kanssa pemtulaatikko paikalleen ja sitten jännityksellä odotellaan.  Gilda itse jaksaa oikein mainiosti ja tuollaisen pienen pentueen etu näyttää olevan helpompi olotila kun massu ei ole niin valtaisa.
Tänään kävi Cara toisessa ultrassa jossa varmistettiin viikko sitten katsottu tilanne. Siellä näkyi yksi varsin eläväinen ja liikkuva kaveri ja jonkinasteinen optio jäi toiselle pennulle. Ei voi kiistää etteikö olisi ollut monestakin syystä parempi, että niitä pentuja olisi ollut muutama lisää... Pelkästään synnytyksen käynnistyminen voi olla haaste kun masussa on vain yksi pentu sillä sen erittämä kortisoli ei riitä välttämättä herättämään narttua synnytystouhuun. Mutta toisaalta turha näitä riskiasioita on liiaksi miettiä ja niillä itseä kuormittaa. Mennään tilanne kerrallaan 😊

Jokaisella kolikolla on puolensa ja nyt on hienoa, että tulin astuttaakseni Gildan ja Caran yhtäaikaa niin on myös tuolle Caran pennulle pentuseuraa olemassa. Ja tämän vuoksi Gildan pennuista ainakin osa ellei kaikki tullaan luovuttamaan hieman myöhemmin. Tosin olisihan täällä Frisco varmasti innokkaana leikittäjänä ja kaiken kyseenalaisen aktiviteetin opettajana 🤗🤗🤗🤗
Koska pentuja ei tule yhteensäkään määrällisesti montaa niin nämä tulevat nyt todella käsitellyksi ja sosiaalistamiseen panostetaan vielä asteen verran enemmän.
Lasten kanssa täällä jo malttamattomana odotellaan niitä pieniä punaisia maailmanvalloittajia 💝

Pentujen tulevista kodeista voisin myös sanos sanasen....
Minulla ei ole tapana ottaa varauksia vastaan pennuista ja kodit valitsen pennun mukaan.
Etusijalla on kuitenkin kodit joissa elelee ennestään Maplefox koira ja tietysti omaan lähipiiriin kuuluvat henkilöt. Mutta vaikka sielläkin olisi henkilöitä jotka ovat jo tovin aikaa pentua odotelleet niin heidänkin kanssaan toimii sama periaate eli jos pennun ominaisuudet eivät ole sellaiset että ne mielestäni täyttää parhaalla mahdollisella tavalla sen omistajan kodin ja harrastustavoitteiden asettamat raamit niin silloin pentu ei sinne lähde.
Riistaa tarjoan paljon ja monipuolisesti pennuille ja ne hetket ovat mielestäni erittäin tärkeitä ja informatiivisia myös kattavammin sen pennun osalta kuin ainoastaan riistakiinnostuksen arvioinnin.
Varsinaisia päätöksiä teen vasta varsin myöhäisessä vaiheessa. Ostajien kannalta toimintatapani on hermoja raastava, mutta haluan olla omalta osaltani täysin varma myös siitä että valinta on tehty niin hyvin kuin mahdollista jotta se tuleva yhteiselämä voisi olla mahdollisimman onnistunutta ja molemminpuolin palkitsevaa.

Caran ainokainen ei tule lähtemään ulkopuoliselle. Eli sen pennun osalta en ota kyselyjä lainkaan vastaan.

Gildan pentuja on myös hyvin vähän syntymässä ja kyselyitä on tullut jo varmasti aivan riittävästi.
Ja luulen, että nämäkin jäävät suurella todennäköisyydellä tähän lähipiiriin.