perjantai 27. tammikuuta 2017

Vaihderikas alkuvuosi 😄

Ajattelin kaivella tĂ€mĂ€n blogin tuolta netin syövereistĂ€ ja yrittÀÀ herĂ€tellĂ€ henkiin 😊😊
Viimeisten pĂ€ivitysten jĂ€lkeen on kerennyt tapahtua monenlaista sekĂ€ koira- ettĂ€ ihmisrintamalla, mutta rotu ja rakkaus rotuun ei ole muuttunut mihinkÀÀn 👍

Viime vuonna Maplefoxille ei syntynyt pentuja lainkaan ja olinkin ajatellut, ettÀ tÀmÀ lepotila tulisi kestÀmÀÀn useampia vuosia, mutta kun tilanne alkoikin nÀyttÀÀ siltÀ, ettÀ pentuehommat olisikin mahdollista toteuttaa, niin silloin tulee kÀÀriÀ hihat ja pistÀÀ töpinÀksi.

Gilda (Lauvstuas Cegilda Discollin) ja Cara (Canuck's Midsummer Easylady)  oli tarkoitus astuttaa.
Gildalle olinkin jo pitkÀÀn "puolella silmĂ€llĂ€" katsellut erÀÀn pentueen uroksia sillĂ€ kyseiset sukutaulut yhdistettynĂ€ kiehtoivat hyvin hyvin paljon ja muutama uros mitĂ€ pentueesta olen nĂ€hnyt tekivĂ€t myös vaikutuksen. 
Asiat eivÀt kuitenkaan aina mene niin kuin itse haluaisi ja valitettavasti tÀmÀn uroksen kanssa monestakin syystÀ johtuen homma ei tÀllÀ kertaa johtanut riittÀvÀn pitkÀlle mikÀ toki harmitti kun pidin kyseisestÀ koirasta kovasti ja olin edelleenkin sitÀ mieltÀ ettÀ se olisi ollut kelpo sulho. Gilda juoksee puolen vuoden vÀlein ja ensi syksyn osalta ens taas pysty sanomaan, ettÀ onko pentueita mahdollista toteuttaa. Ajelin jo kotiinpÀin ja kÀvin puhelua erÀÀn luottohenkilön kanssa ja tulimme siihen tulokseen ettÀ aktivoidaan kuitenkin plan B sillÀ Gildalla oli jo korkea progesteroni.
No sen suunnitelman kanssa kĂ€vi sitten niin, ettĂ€ kaikki osa-alueet napsahtelivat pala kerrallaan paikoilleen ja vaikka itse mietinkin, ettĂ€ ollaanko vaan liian myöhĂ€ssĂ€ jo progesteronin suhteen niin huoli oli turha ja tĂ€mĂ€ nuori herra hoiteli tilanteen varmoin ottein kuin vanha konkari. 
KysymyksessĂ€ siis Tollerbay Dallas Texas "Gini". 

TĂ€nÀÀn kĂ€vin ultraamassa Gildan ja siellĂ€ massussa nĂ€kyi pieniĂ€ tollerinalkuja ❤️
TÀÀllĂ€ ollaan lasten kanssa todella innoissaan ja odotellaan maaliskuun alkua enemmĂ€n kuin joulua. 

TĂ€mĂ€ yhdistelmĂ€ nyt kuitenkin sitten rikkoo yhdistyksemme sitoumuskasvattajasÀÀntöjĂ€ niin ettĂ€ yhdistelmĂ€n lonkkaindeksin keskiarvo jÀÀ 2 alle rajan.  NĂ€in ollen poistan Maplefoxin sitoumuskasvattajalistalta pois. Jokainen joka on perehtynyt vĂ€hÀÀkÀÀn nĂ€ihin indekseihin niin ymmĂ€rtÀÀ tĂ€mĂ€n rikkomuksen pienuuden. Soitinkin asiasta Kennelliittoon henkilölle joka vastaa nĂ€istĂ€ asioista ja hĂ€mmĂ€stelin, kun Gildan edellisten pentujen jĂ€lkeen Gildan indeksi nousi vain yhdellĂ€ vaikka pennuista kuvattiin 5/6 ja kaikki oli joko A tai B. Sanoin myös ettĂ€ saan tĂ€stĂ€ nykyisestĂ€ yhdistelmĂ€stĂ€ sanktioita mikĂ€ tuntuu minusta hieman epĂ€reilulta ottaen huomioon ettĂ€ Gilda periytyi itseÀÀn parempaa. Niin tuo indeksisysteemi laskeekin nuo tulokset isĂ€uroksen hyvĂ€ksi koska sillĂ€ oli niin hyvĂ€ indeksi ja erittĂ€in hyvĂ€ varmuusprosentti. Sanktioista hĂ€n kommentoi ettĂ€ missÀÀn nimessĂ€ moinen muutaman pykĂ€lĂ€n vaihtelu ei tulisi johtaa mihinkÀÀn sillĂ€ indeksejĂ€ EI tulkita niin. Kun puhutaan vaikka muutamasta kymmenestĂ€ niin sillĂ€ on merkitystĂ€. Nuo muutamien pykĂ€lien muutokset liittyvĂ€t jĂ€rjestelmĂ€n laskennallisiin pĂ€ivityksiin eikĂ€ niinkÀÀn periytyvyysasioihin. Mutta sÀÀnnöt on sÀÀntöjĂ€ ja kannan vastuuni tĂ€stĂ€ toiminnasta. 
Poistun myös jalostustoimikunnasta koska olemme joskus linjanneet ettĂ€ jalostustoimikuntalaisen kuuluu olla tĂ€ysin nuhteeton nĂ€issĂ€ asioissa. Se on vain hyvĂ€ asia ettĂ€ jos sinne löytyisi joku innokkaampi henkilö jolta löytyisi voimia ja aikaa osallistua aktiivisemmin toimintaan ja mielestĂ€ni minĂ€ olen antanut sen mitĂ€ annettavissa on... Kaunis kiitos jokaiselle mukana olleelle henkilölle! On ollut hienoa pÀÀstĂ€ kuulemaan teidĂ€n ajatuksia ja arvoja nĂ€iden vuosien aikana 😊😊

KĂ€vin tuossa viime viikolla sitten keinosiementĂ€mĂ€ssĂ€ Caran Turussa mutta siitĂ€pĂ€ sitten lisÀÀ jos ja kun on jotain mistĂ€ kertoa đŸ€—đŸ€— SitĂ€ pentuetta odottelee aika moni kuin kuuta nousevaa 💖